Skip to content
Öt aranyérem a szabadfogású junior Szlovák bajnokságon!

Öt aranyérem a szabadfogású junior Szlovák bajnokságon!

Szombaton Szinna városa adott otthont a junior férfi és női szabadfogású birkózó szlovák bajnokságnak. Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 8 dunaszerdahelyi birkózó indult csatába a bajnoki címekért.
Az 57 kg-os súlycsoportban Bučko Samuel remekelt, aki az első két körben rimaszombati ellenfeleit verte technikai tusra, majd következett az elődöntő, ahol a báni ellenfelén tus győzelmet aratott és jutott a döntőbe. Samuel a döntőben szintén rimaszombati ellenféllel találkozott, akit még az első félidőben sikerült két vállra fektetnie és ezzel megszerezte a bajnoki címet.
A 65 kg-os súlycsoportban Csörgő László okozott nagy meglepetést, aki szinnai és rimaszombati riválisait legyőzve került a döntőbe,ahol az ellenfél az aktuális bajnoki címvédő volt. László hatalmasat küzdött a döntőben és pozsonyi ellenfelét a meccs második félidejében sikerült két vállra fektetnie és ezzel megszereznie a bajnoki aranyérmet.
A junior nők között 50 kg-ban Pollák Anna, 55 kg-ban Csepi Viktória és 62 kg-ban pedig Bacsfai Réka szereztek aranyérmet. Dicséretes még Csörgő Tamás 61 kg-ban szerzett ezüstérme is.
Csapatversenyben a dunaszerdahelyi birkózók az előkelő harmadik helyen végeztek.

Eredmények junior férfiak:
57 kg Bučko Samuel 1.hely

61 kg Csörgő Tamás 2.hely

65 kg Csörgő László 1.hely

74 kg Farkas Krisztián 4.hely

86 kg Gányovics Balázs 6.hely

Junior nők:

50 kg Pollák Anna 1.hely

55 kg Csepi Viktória 1.hely

62 kg Bacsfai Réka 1.hely

Képgaléria

4 érem a kötöttfogású felnőtt szlovák bajnokságról!

Felnőtt kötöttfogású birkózó szlovák bajnokság